d7cfe955eafokusom ’06 že šestič praznujemo vedno boljše vezi med Slovenijo in Nizozemsko. Naša bilateralna vez je močna in postaja močnejša. Slovenci in Nizozemci siizmenjujemo več idej in izkušenj kot kadarkoli prej in vsi smo zaradi tega na boljšem. Ljubljana in Amsterdam sta si na nek način mnogo bližje kot je geografska razdaljamed obema glavnima mestoma.

Odkar sem prispel v Slovenijo preteklo leto, sem navdušen nad deželo in njeno prvobitno lepoto. Živo se spominjam spusta po reki Soči in pitja kristalno čiste vode kar iz reke. Velik vtis name so naredili tudi vaši veliki upi, ambicije in vaš pristop po načelu ‘zmorem’.

Pridružitev k Evropski uniji in sprejetje evra sta vsekakor nazorna mejnika. Ohranjanje močne in zdrave družbe pa je proces, ki se nikdar ne konča. Izboljšanje lastne države hkrati pomeni izboljšanje Evrope. In to velja tudi za mojo deželo, Nizozemsko.

Želel bi vas opozoriti na posebno prilogo o Nizozemski v časniku Dnevnik, ki ponuja veliko nizozemskih zgodb s političnega, ekonomskega in kulturnega področja. Še posebej bi vas želel povabiti na dogodke, navedene v programu pred vami. Če potrebujete več informacij o fokusu ’06, si oglejte spletno stranwww.netherlands-embassy.si.

Na koncu bi se želel iskreno zahvaliti vsem, ki ste pomagali pri ustvarjanju uspešnega fokusa ’06. Veselim se srečanja z vami na letošnjih dogodkih.

John Groffen
Ambassador